Kohta loppuu, ihan oikeasti

Näiden kirjojen siteeraaminen pitää lopettaa, koska siinä ei ole mitään järkeä, mutta tätä en voinut välttää. Kirjassa Neljäs ulottuvuus siteerataan ulkoavaruuden asukkia, joka toteaa näin:

Vuosi 2000 on eräänlainen käännekohta Maassa. Sen jälkeen sodat tavallaan loppuvat Maa-planeetalla, koska ne muuttuvat tietyllä tavalla älyllisiksi. Ihmiset tulevat huomaamaan, että aseilla ei rakenneta parempaa maailmaa eli sodat käyvät siis tarpeettomiksi. Tulevaisuudessa Maassa syntyvät ongelmat pyritäänkin ratkaisemaan aina neuvotteluteitse.

Olisikohan tämä kannattanut kertoa suomalaisen kanavoijan sijasta vaikka George W.:lle? Minä en ainakaan näe vaikkapa Irakin tapahtumissa oikein mitään älyllistä (paitsi älypommeja ehkä). Eikä siinä mitään, kyllähän näitä hupsuja väitteitä on ennenkin esitetty, mutta minusta tämä on kyllä aika optimistista ajattelua, ottaen huomioon että kirja on julkaistu vuonna 2000, eikä vaikkapa 1900-luvun alkupuoliskolla…

(Korjataanpa vielä: kirja onkin näemmä kirjoitettu – eikun siis kanavoitu – vuonna 1991. Se kuitenkin julkaistiin vasta 2000, jolloin olisi ehkä kannattanut poistaa vanhaksi mennyt sisältö…)

3 kommenttia

  1. Mielestäni on perusteltua sanoa, että sodat ovat muuttumassa tietyllä tapaa älyllisiksi. Otetaan esimerkiksi tuo mainitsemasi Irakin sota.
    Vuodesta 2003 lähtien liittouman sotilaita on kuollut nyt hieman yli 2000 henkeä.
    Irakilaisia on kuollut noin 30000 henkeä (kuolinsyitä erottelematta).
    Yhtenä vuonna (2003) Yhdysvalloissa kuoli pelkästään liikenneonnettomuuksissa 42643 henkeä.
    Verrattuna aikaisempiin, lähinnä 1900-luvun sotiin, Irakin sota on tappioluvuiltaan kirurgisen siisti poliisioperaatio. Tekniikkaa ja rahaa palaa tietenkin enemmän.
    lähteet:
    http://www.iraqbodycount.org/
    http://www.cbsnews.com/stories/2004/08/10/national/main635233.shtml

  2. Myönnetään. Kaikki on suhteellista. Olihan jo toinen maailmansota sodanjohdollisesti huomattavasti fiksumpi kuin ensimmäinen ja nykyinen sodankäynti muistuttaa kieltämättä poliisioperaatiota.
    Mutta epäilen silti, ettei avaruusmies Bladhera tainnut sittenkään tarkoittaa tuollaista älyllisyyttä.

  3. Olisihan se jo aika saada sodat muuttumaan älyllisiksi. Juuri tänään satuin lukemaan Kumppanista 12/2005, että 1900-luvulla väkivaltaisissa konflikteissa kuoli 4,35% maapallon asukkaista. 1500-luvulla vasvaava luku taasen oli 0,32%. Että näin. Lähteekseen Kumppani ilmoittaa YK:n julkaiseman Inhimillisen kehityksen raportin vuodelta 2005.
    Toivoa sopii, että 2000-luvulla sodat voitaisi ratkoa neuvottelemalla. Mutta tosiaan, ehkä ulkoavaruuden olentojen olisi kannattanut vihjata jollekulle hieman vaikutusvaltaisemmallekin.. 😉
    Kumppanin kotisivut: http://www.kepa.fi/kumppani/

Kommentointi ei ole käytössä.