huhtikuu 23, 2004

Mitä ovat Pelimerkinnät?

Tämä sivu on syntynyt tarpeesta kommentoida myös tietokone- ja konsolipelejä. Olen pitänyt jo pitkään mekkalaa lautapeleistä, mutta nyt videopeliharrastuksen aktivoiduttua on herännyt tarvetta tällaiseenkin. Minulle on sanottavaa!

Motivaatio on siis puhtaasti harrastuspohjainen. Toivottavasti pelisivuni löytää lukijansa; osallistuakin saa kommenttien muodossa. Taustaksi kerrottakoon, että peliharrastukseni on alkanut Commodore 64:lla noin 20 vuotta sitten, siitä siirryin Amiga 500:n pariin muistaakseni joskus 1990-1991. PC tuli rinnalle joskus silloin, kun 386 oli kova sana ja pääasialliseksi pelikoneeksi, kun meille hankittiin 60-megahertsinen Pentium. Se oli sitä aikaa, se. Seuraava konepäivitys oli vähän alitehoinen, joten pelaaminen jäi (tai siirtyi analogisten pelien puolelle).

Videopelirenessanssini alkoi tietokonepäivityksellä syksyllä 2003. Samana syksynä ostimme myös ensimmäisen pelikonsolini; kotiin kannettiin PlayStation 2. Alkuvuodesta 2004 konevalikoima täydentyi Johannan (avopuolisoni) ostamalla GameCubella. Cube nauttii tällä hetkellä ykköskoneen asemasta. Erityisen laiteuskollinen en ole, vaan periaatteenani on pelata parhaita pelejä kullakin koneella.

En osaa nimetä yhtä suosikkipelityyppiä, kun en oikein mistään pidä kaikenkattavasti. Vanhoista hyvistä peleistä parhaita ovat Civilization, NetHack ja Tetris. Mikä viime aikoina on liikuttanut - no, se selviää tätä sivua seuraamalla! Sivun päätarkoituksena on laukoa mielipiteitä peleistä arvostelujen muodossa, mutta myös muuta kitinää ja hehkutusta saatte luettavaksenne. Uutisoinnin sen sijaan jätän muiden harteille.

Sivun blogimainen rakenne (artikkeli Mikä on weblog? kertoo lisää, jos aihe on vieras) on ensinnäkin kätevä julkaisemisen kannalta, koska voin keskittyä sisällöntuotantoon HTML-koodaamisen sijasta. Lisäksi muoto on kätevää sivujen säännöllisen seuraamisen kannalta. Uusimmat jutut näkee heti etusivulta. Siitä ne painuvat arkistoihin, joista ne toivon mukaan löytää myös vaivatta. Suosittelen myös RSS-lukijoihin (esimerkiksi Bloglines) tutustumista.

23.04.04 10:11 | TrackBack
Kommentit
Jätä kommentti









Jätä tietosi tallentava keksi?