Windows XP -kone Airport Express -verkkoon

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 31.07.2008, klo 14:08.

Edellinen kirjoitus: Virtapankki ja Thatchers
Seuraava kirjoitus: Helppo lasagne

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Tietokoneet.

Katso myös:
- Aamulehden arvomaailma
- Gnu PSPP
- WordPressiin parempi haku
- Tower Defense ja Google SketchUp
- Muistia ja bisnestä
- Monitoimitulostin, ideoita kaivataan
- Kasvua kasvun päälle
- Uusi Movable Type
- Javascript-widgetti
- Thunderbird-vinkki

Törmäsin tällaiseen kriittiseen tekniikkapulmaan, jonka ratkaisu täytyy dokumentoida jälkipolville. Hommasin Windows XP:llä varustetun kannettavan - ei muuten, mutta kun työjuttuihin tarvitsee välillä Windowsia. Ongelmaksi tuli saada Windows-kone kiinni Airport Extremen kautta jaettuun verkkoyhteyteen. Tulosta ei tullut, vaikka kuinka kokeilin...

Tänään sain asian vihdoin ratkaistua. Yleensä näissä kai on salauksesta kyse. Siinä on vaaranpaikkoja: Windows XP ei oikein täysin tue WPA2-salausta, Apple tuottaa "selkokielisistä" salasanoista erilaisia heksakoodeja WEP-salauksessa, niin edelleen. Tässä oli muualla ongelma, kun kone ei päässyt edes salaamattomaan verkkoon.

Verkko siis löytyi ja siihen sai yhteyden, mutta sitten tuli vain "Acquiring Network Address" tai "Renewing your IP address" eikä mitään tulosta. Kiusallinen ongelma! Ratkaisu oli kuitenkin yllättävän helppo ja löytyi oikeastaan Applen ohjeiden avulla. Koneeseen oli valmiiksi asennettu (kiitos Villelle vaan) Comodon palomuuri. Laitoin hetkeksi palomuuriin miehenmentävän kolon eli käskin sen sallia kaikenlaisen liikenteen. Kas vain kun löytyi IP-osoite. Sitten vain palomuuri taas pitäväksi ja yhteys toimii turvallisesti. Näppärää.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/6943

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?