Radioheadin In Rainbows

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 11.10.2007, klo 12:17.

Edellinen kirjoitus: Silmäpähkinä
Seuraava kirjoitus: Nobel ja nobiliteetti

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Musiikki.

Katso myös:
- Nettijakelulevyjä
- Moottörin Jyrinä
- Ihmekolmoset vauhdissa
- Orffien Tähti ilmaiseksi
- Rokkia!
- Tohtori Orff ja herra Dalcroze
- Nightwish ja Indica
- Candlemass
- Iron Maiden!
- Jeffrey Luck Lucas

Ostin Radioheadin uuden In Rainbows -levyn. Eilen kauppoihin tullut levy on siitä erikoinen tapaus, että toistaiseksi sitä ei saa kuin netistä mp3-muodossa. Toinen erikoisuus on hinnoittelussa: levystä saa maksaa tasan sen verran kuin haluaa, minimihinta on 1 penny (päälle tulee luottokorttimaksusta noin puolen punnan lisämaksu). Muoks: ilmeisesti levyn saa myös ilmaiseksikin. Enpäs tajunnut edes kokeilla!

Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, paljonko ihmiset levystä keskimäärin maksavat. Se kertoo varsin hyvin musiikin arvon. Itse maksoin viitisen euroa eli 3,5 puntaa. Täysihintainen levy olisi jäänyt kauppaan, enkä olisi luultavasti ostanut levyä iTunesista kympillä, mutta tuon viitosen maksan mielelläni, jo kannatusmielessä. Kuvittelisin, että Radiohead tienaa tällä ihan hyvät rahat, eihän bändi saisi perinteisestä cd:stä suurtakaan siivua.

Aamulehdessä levy arvioitiin Radioheadin parhaaksi. Ihan niin korkealle en itse In Rainbowsia arvostaisi, ainakaan vielä, mutta kahden kuuntelun perusteella sanoisin, että kyllä tämä hyvä on - hyvinkin viiden euron arvoinen.

Tällainen hinnoittelu saisi mielestäni yleistyä, varsinkin elektronissa tuotteissa joissa yksittäisellä kappaleella ei ole minkäänlaisia valmistuskustannuksia. Esimerkiksi erilaiset nettisivujen jäsenmaksut sopivat vapaaehtoishinnoitteluun mainiosti: LibraryThingin tulot vain kasvoivat, kun jäsenmaksuihin annettiin käyttäjille liukumavaraa sekä ylös- että alaspäin.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/6498

Jouni kirjoitti 11.10.2007, klo 14:39:

Itse taisin maksaa luottikorttimaksuineen vähän päälle 4 puntaa eli kuutisen euroa. Perinteisellä hinnalla myös minulta olisi levy varmaankin jäänyt ostamatta.

Ärsyttämään jäi mp3-tiedostojen alhainen laatu (160KBps) ja se, ettei tästä kerrottu ennakkotilauksen yhteydessä. Yhtyeen perustelut eivät oikein vakuuta (http://katosblog.com/?p=886).

Ei yhtyeen paras levy, mutta selkeästi parempi kuin edellinen.

Mikko Author Profile Page kirjoitti 11.10.2007, klo 15:47:

Lienen kuuro - minun korviini 160 KBps ei erotu cd-tasoisesta äänestä. Ei siis nappaa meikäläistä, säästyypähän aikaa tiedostonsiirrossa.

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?