Uusi Movable Type

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 8.08.2007, klo 17:37.

Edellinen kirjoitus: Javascript-widgetti
Seuraava kirjoitus: Kätevä elokuvalippu

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Blogi ja tekniikka.

Katso myös:
- Javascript-widgetti
- Sähköpostitse, osa 2
- GreaseMonkey
- RSS hallitsee
- 50 hyvää levyä
- Movable Type -vaikeuksia
- Muutto on tapahtunut
- Blogi 1 v.!
- Spammia, perkele
- Muutto

Movable Typen nelosversiosta on ilmestynyt neljäs release candidate -versio. Olen kokeillut muutamaa betaa huonolla menestyksellä - asennukset ovat tyssänneet välittömästi Internal Server Error -ilmoituksiin. Vaan tämäpä uusin toimi, joten otin ja loikkasin sokeana uuteen versioon.

Uusi versio on todella suuri muutos, koko käyttöliittymä on pistetty täysin uusiksi. Uusi järjestelmä sopii mainiosti yhden blogin pitäjille ja suuren blogikatraan ylläpitäjille, vähän nihkeämmin ihmisille jotka kirjoittelevat useampaan blogiin. Bookmarks-plugin kannattaakin hankkia oitis helpottamaan navigointia.

Mutta on tämä vaan siisti. Ei tästä taida hirveästi käyttäjille näkyviä muutoksia tulla, pellin alle sitäkin enemmän. Esimerkiksi mediatiedostojen hallitseminen on aika tervetullut lisä käyttäjille, jotka esimerkiksi käyttävät samoja kuvia toistuvasti (esimerkiksi Gameblogin pelinkannet).

Tutkittavaa piisaa. Asennusohjelma oli erinomaisen näppärä, mutta edellytti aika hankalaa konversiota ISO-8859-1-merkistöstä UTF-8:aan. MySQL-dumpin ottaminen, merkistömuunnos skriptillä, lähetys palvelimelle -rutiinin pyörittäminen tietokannan avaintauluille ratkaisi ongelman varsin kätevästi, jahka keksin mitä piti tehdä. Jos joku kaipaa tähän ohjeita, osaan neuvoa.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/5374

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?