Lääkeongelma

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 6.04.2006, klo 20:02.

Edellinen kirjoitus: Musiikkipäivitys
Seuraava kirjoitus: Leffakatsaus

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Pelit.

Katso myös:
- Tower Defense ja Google SketchUp
- Tajunnanvirtaa
- Joululahjaksi lautapelejä
- Nooan harrastukset
- Silmäpähkinä
- Korttipelikysely
- Toinen kirja
- Mario Kart DS ja nettipeli
- Vuosiäänestys
- Palapelillä miljonääriksi

Saatte iloksenne ongelmatilanteen:

Oletetaanpa, että olette lääkekuurilla kuolettavan sairauden vuoksi. Kuuriin kuuluu, että joka aamu on otettava kaksi pilleriä, A ja B. Molemmat pillerit on otettava, muuten henki menee. Henki menee myös, mikäli pillereitä syö päivässä enemmän kuin yhden kumpaakin.

Ongelmia lisää myös se, että vaikka purkeissa on etiketit, A- ja B-pillerit ovat ulkonäöltään täysin identtisiä. Systeemi on tietysti vähän hankala, mutta kyse on ainoasta mahdollisesta hoidosta kiusalliseen vaivaan.

Se varsinainen ongelma on tämä: aamulla lääkkeitä ottaessasi purkista putosi kaksi A-pilleriä. Olit ottanut B-pillerin jo esille. Hätkähdit, etkä enää tiedä, mikä pilleri on mikä - pöydällä on kolme identtistä pilleriä, joista et tiedä mikä on mikä.

Eikä siinä vielä kaikki: yksi pilleri maksaa miljoona euroa (kova hinta, mutta hei, pitäähän sitä hengissä pysyä), joten pillereiden heittäminen pois ja uusien ottaminen ei yksinkertaisesti ole vaihtoehto.

Kuinka siis ratkaista ongelma siten, että saat päivän annoksesi eli yhden A- ja yhden B-pillerin, ilman että yhtään pilleriä ei mene hukkaan, ei nyt eikä tulevaisuudessa?

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/3944

Pasi Savolainen kirjoitti 7.04.2006, klo 08:20:

.tupol öys änäviäp anavaarueS .atsaakkiloup atsesiakoj nedhy öys aj iskiloup tirellip esiaklah ,nookkuoj n:3 es atial ,): eekul ällyk ässejlyk nikrup niillak nion( irellip akiil isky no assikrup assammuk ostaK

Ihan hupaisa.

Laura kirjoitti 7.04.2006, klo 12:13:

Hih, ovelaa. Minä olisin jo kuollut.

Terjo kirjoitti 11.04.2006, klo 16:23:

Nerokasta, tosin en ymmärtänyt tuota Pasin vihjeen alkuosan tarkoitusta? Jos ongelmassa jo tiedettiin että pilleriä A oli livahtanut kaksi, niin eikö ole selvää että täydennyksiä täytyy ottaa B:stä ilman pillerien laskemistakin?

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?