BookCrossingista vielä

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 12.01.2006, klo 14:05.

Edellinen kirjoitus: BookCrossing
Seuraava kirjoitus: Seinfeld

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Kirjat.

Katso myös:
- Seikkailuja ilmaisen maailmassa
- Tarotista texas hold'emiin
- Kirja on valmis!
- Apuraharumbaa
- Nooan harrastukset
- Perry Bible Fellowship
- Nobel ja nobiliteetti
- Toinen kirja
- LibraryThingin Tag Mirror (ja kirjallisuuspalkinnot)
- Pedot

BookCrossing-kirjahyllyni kasvaa. Olen kirjannut omia kirjojani sivuille, siinä toivossa että joku kiinnostuisi. Vilkaiskaapa. Available-merkityt ovat saatavilla, eli vaihdan näitä pois mielelläni. Permanent Collection -merkittyjä en anna pois, mutta voin kyllä lainata.

Olen vapauttanut jo muutaman kirjan yliopistolla. Pari ensimmäistä on varmasti päätynyt jonkun käsiin (toisen uuden omistajan näinkin), mutta merkintöjä niistä ei ole tullut BookCrossingin sivuille. Ehkä ne joskus vielä ilmestyvät, ja vaikka eivät ilmestyisi, joku niistä iloitsee kuitenkin.

Vaihtoakin olen jo ehtinyt harjoittaa. A.W. Yrjänän Arcana vaihtui Hemingwayn Jäähyväisiin aseille. Hyvä kauppa. Kunhan saan Jäähyväiset aseille luettua, se saa jatkaa matkaansa - saapa nähdä, jääkö Arcana uudelle omistajalleen, vai jatkaako matkaa eteenpäin. Olen tyytyväinen kävi miten kävi.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/3780

Laura kirjoitti 12.01.2006, klo 15:32:

Yritin kovasti miettiä omasta hyllystäni vaihtoon kelpaavia opuksia, mutta kun omatkin Bookcrossing-kirjani ovat vielä suurimaaksi osaksi lukematta. Laitan jotain ehdotusta tulemaan sähköpostilla, kunhan kerkäjän...

Laura kirjoitti 12.01.2006, klo 15:36:

Linkkejä ei näemmä saakaan laitettua kommentteihin HTML:nä; tässä siis linkki kirjahyllyyni.
http://www.bookcrossing.com/mybookshelf/Lorem/page_1/statusfilter_0

Mikko Saari Author Profile Page kirjoitti 12.01.2006, klo 15:39:

Kas, niinpäs katosikin linkki. Kyllä se minulla sähköposteissa näkyi, kävin kyllä kirjahyllyäsi vilkaisemassa (ja liitin sinut kaverilistaan, on aina surullista kun on palvelussa kaverilista eikä listalla kavereita).

Niko S. kirjoitti 17.01.2006, klo 17:19:

Pakko nyt kysyä, että pistitkö Arcanan sen takia kiertoon, kun olet leipääntynyt koko Yrjänään sen takia, kun se pisti nimensä siihen tekijänoikeus-mikäolikaan -adressiin?

Mikko Saari Author Profile Page kirjoitti 17.01.2006, klo 17:44:

Juuei, Arcana lähti kiertoon, koska niitä on hyllyssä kaksi kappaletta. Eipä tuota ole pahemmin tullut luettua, mutta ei siihen Yrjänän mielipiteet liity.

Niko S. kirjoitti 18.01.2006, klo 12:06:

Onkos Pedot sitten ostettu? Sen usean artistin nimen sisältävän adressin sanamuotoahan kuulemma muutettiin sen jälkeen, kun monet olivat jo allekirjoittaneet.

Ainakin Yrjänä Rumban kolumnissaan kehoitti kaikkia levy-yhtiöitä yms. vastustamaan "kopiosuojauksia", koska ne ovat pelkkä vitsi. Muistaakseni jotain tuollaista kirjoitti.

Pakko sanoa, että mulla ei ole tuollaista moraalia, etten voisi ostaa kopiosuojattuja levyjä, vaikka ehkä parisataa levyä omistankin...

Olisitko myös aktivoitunut tätä varallisuusveron poistamista vastaan samalla tavoin kuin tässä tekijänoikeusasiassa?

Mikko Saari Author Profile Page kirjoitti 18.01.2006, klo 13:16:

Ei ole Petoja ostettu. Ei kiinnosta enää, jos totta puhutaan. Miksei, jos tulisi käytettynä halvalla vastaan, tai jotain, mutta ei ole suuri tarve sitä saada.

Moraalilla ei ole sinänsä tekemistä kopiosuojattujen levyjen ostamisen kanssa, vaan sillä, että ne ovat rikkonaisia levyjä, joista tulee lisävaivaa. En esimerkiksi ole ollenkaan varma, pystyykö DVD-soittimemme (ainoa CD-soitin taloudessamme) soittamaan kopiosuojattuja levyjä.

Varallisuusveron suhteen en ole aktivoitunut, koska se ei kosketa minua henkilökohtaisesti riittävästi. Tällä hetkellä poliittinen aktivoituminen edellyttää vahvaa henkilökohtaisen ärsytyskynnyksen ylitystä. Tekijänoikeusasioissa (joissa on kysymys tietysti paljon muustakin kuin kopiosuojatuista levyistä) kynnys on ylittynyt, juuri muussa tällä hetkellä ei.

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?