Harvinaisempaa tiedonhakua

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 27.10.2004, klo 12:36.

Edellinen kirjoitus: Ajoissa ollaan
Seuraava kirjoitus: Humanisti vöyhkää

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Kirjat.

Katso myös:
- Seikkailuja ilmaisen maailmassa
- Tarotista texas hold'emiin
- Kirja on valmis!
- Apuraharumbaa
- Nooan harrastukset
- Perry Bible Fellowship
- Nobel ja nobiliteetti
- Toinen kirja
- LibraryThingin Tag Mirror (ja kirjallisuuspalkinnot)
- Pedot

Aika harvoin tulee haettua kirjoja julkaisijan perusteella. Nyt kuitenkin lainasin kirjastosta nipun Art Housen julkaisemia kirjoja. Oleta pyöreä lehmä, Numerotaidottomuus, Lukujen historia, Kauneimmat matemaattiset kaavat, Meemit - kulttuurigeenit ja Kaaos jatkavat mainiosti viimeaikaista fokusoitumistani tieteiskirjallisuuden sijasta tietokirjallisuuteen. Maailma (tai ainakin sen matemaattinen laita) valottuu.

Noita ennen luettavana on vielä π - erään luvun tarina (ei Art Housea, mutta sitä toista hyvää tiedekustantamoa: Terra Cognitaa) ja Lukujen taivas - laskeminen, ajattelu ja olemassaolo.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2102

Tommy kirjoitti 27.10.2004, klo 13:56:

Numerotaidottumuus on ainakin noista tosi hyvä. Pii kirja oli ihan mielenkiintoinen. Ja maailman kaunein matemaattinen kaavahan on tietysti: e^(pi*i) + 1 = 0. Kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta tuo yhdistää matematiikan viisi tärkeintä vakiota upealla tavalla.

Terra Cognita kääntää mielenkiintoisia kirjoja. Kimmo Pietiläinen oli aikoinaan Art Housen palveluksessa ja firman mielenkiintoisimmat kirjat ovat melkein siltä ajalta.

Manu kirjoitti 29.10.2004, klo 00:09:

Itselläni on menossa Barabasin Linkit (Terra Cognita), joka on myös oikein mielenkiintoista tavaraa. Pontimenani toimi parhaillaan käymäni yhdyskuntasuunnittelun kurssi, jossa verkostot ovat yksi tärkeä teema.

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?