Uusi Movable Type

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 14.05.2004, klo 08:24.

Edellinen kirjoitus: Erikoista spämmiä
Seuraava kirjoitus: Ristikkolehtien vaikeustaso

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Tietokoneet.

Katso myös:
- Uusi Movable Type
- Spämmintorjuntaa
- Kommenttispämmin määrä ja mitta
- Päivitystyökalu
- Kummallisia ongelmia
- Movable Type -spämmintappaja
- Movable Type on vakaa ja kiltti
- WordPress-mietteitä
- Movable Type -vaikeuksia
- Muutto on tapahtunut

Pinserissä mainittiin uudesta Movable Typestä. Versio 3.0 tuo mukanaan maksullisuuden. Ilmaisversio mahdollistaa vain kolme blogia ja yhden kirjoittajan. Minun Movableni pyörittää blogia, joilla on viisi kirjoittajaa. Kuusi kirjoittajaa, kahdeksan blogia -lisenssi maksaa 150 dollaria. Auts.

Tästä on noussut kova poru blogimaailmassa. Mena Trottin blogikirjoitus It's About Time Six Apart -blogissa on saanut aika tylyä palautetta, kun katselee TrackBackeja. Monet ovat jättämässä Movable Typeä ja mieluiten heti. Asia ihmetyttää minua hieman, sillä eiväthän nykyiset Movable Type -asennukset ole mihinkään menossa. En usko, että ostan Movable Type kolmosta (elleivät sitten kanssablogittajani ole kiinnostuneita osallistumaan kustannuksiin, jolloin tosin joutuisin kai ostamaan kaupallisen lisenssin, joka maksaakin jo 700 dollaria), sillä 2.661 kelpaa ainakin toistaiseksi omiin tarkoituksiini mainiosti. Mistä siis itku ja poru? Vaivaako ihmisiä joku kumma pakko päivittää aina kaikki ohjelmat heti kun uusi versio on saatavilla?

Mutta joo, onhan se ikävää, että aikaisemmin maksuton ohjelma muuttuu maksulliseksi. Toisaalta on ihan kohtuullista, että Trottit saavat työstään kunnollisen korvauksen. Movable Typen tasoisen työkalun tekijä on mielestäni palkkionsa ansainnut, varsinkin kun ohjelmaa on kuitenkin tähän asti jaettu maksutta.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2212

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?