Kesän ohjelma

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 7.05.2004, klo 09:12.

Edellinen kirjoitus: Lisää esseeteoriaa
Seuraava kirjoitus: Lentävän muovikiekon ihmeelliset seikkailut

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Koulu.

Katso myös:
- Runollisuus kunniaan
- Maisteri jo viikon
- Opintotuen tulorajat
- Gradu verkossa
- Erinomaisten kiitosten kera hyväksytään
- Gradu!
- Se on valmis
- Gradukuulumisia
- Gradu etenee
- Gradu vaiheessa

Kesän opinnot on nyt lyöty lukkoon ja tentti-ilmoittautumiset tehty. Yliopistolla on jo toista vuotta käytössä elektroninen ilmoittautuminen kesätentteihin. Järjestelmä on näppärä ja mukava käyttää. Tenttikuorien täyttäminen ja toimittaminen laitokselle postilaatikkoon on vaivalloista ja saisikin minun puolestani jäädä historiaan.

Koska kaikki tentit ovat kahden opintoviikon annoksia ja yhteensä opintoviikkoja pitää kertyä vähintään 7,5, päädyin seuraavanlaiseen valikoimaan:

Kesäkuussa teen Tietoverkot yhteiskunnassa. Heinäkuussa ovat vuorossa Kirjastot ja tietohuolto ja Informaatiotutkimus tieteenä ja tieteenalana. Elokuussa tenttiputken lopettaa Arkielämän tiedonhankinta. Jos saan motivaatiopuuskan, voisin elokuussa suorittaa vielä mukavasti täydentävän Ammatillisen tiedonhankinnan.

Kunhan saan kevään kursseista merkinnät, minulla pitäisi kai olla 150 opintoviikkoa. Jos saisin kaikkiaan viisi tenttiä tehtyä kesällä, olisi maisterin tutkintoon vaadittavat 160 opintoviikkoa periaatteessa siis kasassa. Opintoviikkoja puuttuu kuitenkin ainakin 26, joista suurimman osan (20) muodostaa gradu.

Gradu onkin sitten ensi lukuvuoden pääasia numero yksi. Aihepiiristä ei ole kauheasti käsitystä, mutta todennäköisesti XML-tiedonhaun piirissä ollaan. XML-seminaari jätti ihan hyvät fiilikset. Saapa nähdä, aloitan syksyllä graduseminaarin, toivottavasti se tuo tullessaan valaistuksen.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2216

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?