Kaistavarkaan loppu on kurja

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 12.04.2004, klo 15:16.

Edellinen kirjoitus: Elokuvailoja
Seuraava kirjoitus: F-Zero GX

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Blogi ja tekniikka.

Katso myös:
- Sesonkibloggausta
- Uusi Movable Type
- Javascript-widgetti
- Järjestystä blogiin
- Musta lista
- Kaupallistumista
- Google Analytics
- Uusi vuokralainen
- Blogikysely
- Luokituksen selvittelyä

Minulla on käynyt rosvoja. Nämä rosvot eivät ole vieneet kiinteää omaisuutta, vaan kaistanleveyttä. Kyse on toisten kuvia hyväksikäyttävistä surkimuksista.

Ennen Mikon iskua Asia nimittäin selvisi kun tutkailin sivujen lokeja. Katsoin, mitä eräs Deadjournal-käyttäjä oli sivulleni linkittänyt. Kyse ei kuitenkaan ollut linkistä, vaan taustakuvan väärinkäytöstä! Sellaistahan ei suvaita. Olisi nyt edes tallentanut kuvan itselleen, mutta kun ei. Noh, kun kerran pitää taustakuvaansa minun sivuillani, antaa minulle oikeuden muutoksiin... Ohessa kuvat ennen ja jälkeen. Mikon iskun jälkeen

Ongelma on kuitenkin laajempi. Levynkansikuviani käytetään surutta muualla. Kuvathan eivät sinänsä minun omaisuuttani ole, enkä missään nimessä vastusta niiden kopioimista (olenhan itsekin pääasiassa kopioinut ne muualta). Vastustan kuitenkin minun sivujeni kuormittamista muiden sivujen koristamiseksi.

Onneksi asiaan löytyy ratkaisu. Thesitewizard.comin artikkeli Preventing Image Bandwith Theft With .htaccess kertoo, kuinka kuvien lainailu estetään. Nyt levynkansia ei saa, ellei viittaajatieto kerro kävijän tulevan minun sivuiltani. Tämä karsii joitain legitiimejä käyttäjiä (esimerkiksi ne, jotka estävät selaintaan näyttämästä viittaajatietoja), mutta se on halpa hinta rosvoilun estämisestä.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2232

Nestori kirjoitti 13.04.2004, klo 13:52:

Sä oot kuningas! Kansa rakastaa sua!

V.Saari kirjoitti 14.04.2004, klo 10:12:

Oletko ehtinyt puuttua tuohon taustakuvan asiaan tarkemmin, vai puutunko minä siihen, että minun kuviani varastetaan noin surutta?

msaari kirjoitti 14.04.2004, klo 13:09:

Yhtä uhkailin poliisitoimilla. Vaihdoin nuo kuvat ilkeyttäni ja sittemmin suljin pääsyn ko. hakemistoon ulkopuolisilta. Eli ei hätää.

Joistain noista kuvista tosin herää kysymys, ylittyykö niissä teoskynnys... Eli olisiko Gigerin edustajilla jotain sanomista niistä?

V.Saari kirjoitti 14.04.2004, klo 13:23:

Heh, hienoa.

Noissa kuvissa suoranaisesti ei rikota mitään järkyttäviä oikeuksia, mutta jos joku Gigerin edustaja ottaa yhteyttä, voidaan kuvat poistaa vaikka saman tien ilman mitään vastaanväitteitä.

Tuollainen muokattu taide on aina oma lukunsa tekijänoikeustapauksissa, mutta mitään kovin suurta ei noista ainakaan voi tulla, sillä alkuperäisen teoksen tekijä on selkeästi mainittu.

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?