F-Zero GX

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 14.04.2004, klo 16:25.

Edellinen kirjoitus: Kaistavarkaan loppu on kurja
Seuraava kirjoitus: Hifismiä

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Pelit.

Katso myös:
- Tower Defense ja Google SketchUp
- Tajunnanvirtaa
- Joululahjaksi lautapelejä
- Nooan harrastukset
- Silmäpähkinä
- Korttipelikysely
- Toinen kirja
- Mario Kart DS ja nettipeli
- Vuosiäänestys
- Palapelillä miljonääriksi

Gran Turismo 3 on kohdannut voittajansa, nyt ei enää tarvitse PS2:ta edes ajopelejä varten. F-Zero GX on yksinkertaisesti niiin hyvä. Onhan GT edelleen simulaattorina ohittamaton, mutta kuka kaipaa realismia, kun mielikuvitus on niin paljon hauskempaa?

F-Zeron ratasuunnittelu on nimittäin huippuluokkaa. Ideoita ei ole rajoitettu suotta, vaan radoilla nähdään yhtä jos toista. Ensimmäiset 90 asteen mutkat pystysuoraan olivat melkoisen jännä kokemus. Eleganttia erikoisuutta edustaa myös ovaalirata, joka on Möbiuksen nauhan muotoinen. Yksi kierros sen ympäri kiertää siis radan kahdesti - kerran kummaltakin puolelta (ulko- ja sisäpuolelta).

Vaikeustaso pelissä on kohdallaan, eli pirun vaikea. Tietokonekuskit (joita on 29 kappaletta kerrallaan vastassa!) ovat päteviä, mutta pahinta vastusta taitavat sittenkin tarjota radat. Ensimmäinen yritykseni läpäistä yksi grand prix -sarjoista päättyi viimeiseen rataan, jossa en yksinkertaisesti pysynyt radalla - mikä on tietysti pahempi juttu silloin, kun rata leijuu tyhjän päällä... Saisivat asentaa kaiteet!

Peli on tolkuttoman hyvän näköinen ja rullaa ihan hirmuista vauhtia. Vauhdikkainta ohjaamokuvakulmaa (joka on Gran Turismossa pakkovalinta vauhdin tunnun saamiseksi) ei voi käyttää tosimielellä ajettaessa, sillä tapahtumien ennakointi on yksinkertaisesti mahdotonta. Kaikki tapahtuu niin nopeasti. Eikä haittaa, vaikka radalla olisi tungosta - ei töki meno eikä hyydy vauhti. Tähän asti näkemäni radat ovat olleet pääasiassa kauniita, mutta ei niitä kyllä ajaessa ehdi ihailemaan.

Tällaista kilpa-ajamisen pitää olla.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2231

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?