Rules of Play

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 16.02.2004, klo 12:00.

Edellinen kirjoitus: Patriisin elämää
Seuraava kirjoitus: Kolmannen ulottuvuuden synkkä lumo

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Kirjat.

Katso myös:
- Seikkailuja ilmaisen maailmassa
- Tarotista texas hold'emiin
- Kirja on valmis!
- Apuraharumbaa
- Nooan harrastukset
- Perry Bible Fellowship
- Nobel ja nobiliteetti
- Toinen kirja
- LibraryThingin Tag Mirror (ja kirjallisuuspalkinnot)
- Pedot

Sain nyt käsiini Katie Salenin ja Eric Zimmermannin kirjan Rules of Play - Game Design Fundamentals. Tästä on kiittäminen Johannan tarkkaavaisuutta saapumisvalvonnassa! Varaus naksahti heti, kun kirja kirjastoon saapui. Johanna huolehti vielä, että kirja käsiteltiin nopeasti, joten sain sen tosiaan jo tänään itselleni. Tamperelaisille tiedoksi, että teosta löytyy Attilan kurssikirjoista useampikin kappale.

Kirja on iso, komia ja asiaa täynnä. Herkuista mainittakoon Reiner Knizian essee Lord of the Rings -lautapelin suunnittelusta sekä Richard Garfieldin ja James Ernestin suunnittelemat pelit. Sisällysluettelosta näkee tarkemmin, mitä kirja sisältää. Pelejä käsitellään monesta näkökulmasta (informaatioteoria, narratiivisuus, pelikokemuksen kannalta, simulaatioina, sosiaalisena ajanvietteenä). Kirja vaikuttaa hyvin perusteelliselta ja kattavalta. Se on lisäksi miellyttävän tuore (ilmestynyt lokakuussa 2003) - tosin In Memoriam siitä puuttuu, siitä olisi saanut irti yhtä jos toista.

Jos kirja ei maksaisi Amazonilla 27 puntaa ostaisin sen itselleni heti. Nyt täytyy vähän miettiä, mutta eiköhän tuo ennemmin tai myöhemmin hyllyyn päädy omaksikin. Ensin täytynee tyytyä lukemaan kirjaston kappale...

Suosittelen tutustumaan kirjaan, jos pelit ja pelaaminen kiinnostavat. Johannalle vielä kerran suuret kiitokset hienosta löydöstä!

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2286

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?