Opiskelija-asuminen

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 21.01.2004, klo 11:09.

Edellinen kirjoitus: 1600 ilon päivää
Seuraava kirjoitus: Klassikkopelin aineksia

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Koulu.

Katso myös:
- Runollisuus kunniaan
- Maisteri jo viikon
- Opintotuen tulorajat
- Gradu verkossa
- Erinomaisten kiitosten kera hyväksytään
- Gradu!
- Se on valmis
- Gradukuulumisia
- Gradu etenee
- Gradu vaiheessa

Ihmettelimme kovin, mitä asuntohakemuksellemme TOASilla kävi. Olimme kivunneet listalla viidenneksi, mutta sitten katosimme kokonaan. Syy paljastui parin päivän kuluttua: meille tarjottiin asuntoa. Jänskä homma, ilmeisesti niille neljälle ei ollut kelvannut... Ei kelvannut sitten meillekään. Markuksentori on toki hieno ja uusi kohde, mutta kun ei niin ei.

Kaksi neliötä lisätilaa olisi tervetullutta, mutta toisaalta asunnon malli (1h + tupakeittiö) oli epäkäytännöllisempi kuin nykyään. Epäilen, että mahtumisongelmia olisi voinut tulla. Puhumattakaan sitten lähes 100 euroa kalliimmasta vuokrasta! Jotain rajaa, sentään. Sijainti olisi ollut parempi ja asunto uudempi, mutta hinta on sen verran tyrmäävä, että kieltäytyminen on paikallaan.

Ihmetyttääkin TOASin rakentaminen, kun uudet kohteet tuntuvat olevan järjestään aika kalliita - kuten vaikkapa se komeasti Tullinaukion pilaava tönö. Ei ole ihan halpa paikka asua, vaikka sijainti kieltämättä aika mainio onkin. Luulisi opiskelijoita hyödyntävän ennemmin edullisemmat asunnot hieman syrjemmällä. En ymmärrä, mutta ilmeisesti TOAS kuitenkin vastaa opiskelijoiden tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2311

Laureline kirjoitti 21.01.2004, klo 12:52:

Ei kai Tullinaukiolla ollut alun perinkään mitään mitä pilata... Läpikulkupaikka. Uudisrakennus sentään jotenkin istuu ulkomuodoltaan ympäristöön.

dfile kirjoitti 23.01.2004, klo 13:23:

TOAS rakentaa sellaisia asuntoja joille on kysyntää. Vuodesta toiseen kärkijonotuskohteina ovat ne kaikkein kalleimmat kohteet, ja syrjäisemmillä & edullisemmilla kohteilla on eniten tyhjäkäyttöä. Rakentaminen taas maksaa miltei saman verran paikasta riippumatta, joten lähtökohtaisesti halvemmalla ei syrjemmälle saada asuntoja pystyyn, eikä niinmuodoin niihin edullisempia vuokriakaan.

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?