Linux toimii!

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 18.12.2003, klo 19:21.

Edellinen kirjoitus: Muistikortit
Seuraava kirjoitus: Viikonlopun elokuvanautinto

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Tietokoneet.

Katso myös:
- Linux
- Linux
- Projekti Linux
- Yhteensopivuus
- Linux työpöydille
- Työpiste
- Go-käyttöjärjestelmä
- Tower Defense ja Google SketchUp
- Muistia ja bisnestä
- Monitoimitulostin, ideoita kaivataan

Tämä on ensimmäinen blogimerkintä, jonka teen linux-koneellani. Lievän säädön jälkeen sain Internet-yhteydet toimimaan Linuxissa, joten kone on nyt hyvässä käyttökunnossa. Asetusten saaminen toimimaan ei ollut ihan yksinkertainen juttu, mutta vähän kun säätää niin kyllä se siitä.

Kävin tekemässä Shields UP! -turvallisuustestin ja sen tulokset ovat kyllä Linuxille kunniaksi. Pohdin koneen Internet-turvallisuutta, mutta kaikki testit menivät läpi täydellisen puhtain paperein. En ole tehnyt koneelle muuta kuin asennusvaiheessa olin valitsematta mitään palveluja näytettäväksi ulos. Siis: toimiva palomuuri täysin asennuksen oletusasetuksilla! Toimisipa Windowskin tällä saralla yhtä hyvin.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2333

melodia-pt kirjoitti 18.12.2003, klo 21:17:

En nyt tiedä miten kovan luokan testejä tuo sivusto suorittaa koska minun winxp+palomuuri suoriutui kaikista testeistä mukisematta:

All attempts to get any information from your computer have FAILED. (This is very uncommon for a Windows networking-based PC.) Relative to vulnerabilities from Windows networking, this computer appears to be VERY SECURE since it is NOT exposing ANY of its internal NetBIOS networking protocol over the Internet.

Tommy kirjoitti 19.12.2003, klo 09:48:

XP:n Service Pack 2:n kohdalla on myös puhuttu, että se asettaisi palomuurin oletuksena päälle. Nähtävästi siinä on muutenkin panostettu turvapuoleen.

Lähde:

http://murobbs.muropaketti....

Nykyään noita skannaajamatoja on niin paljon liikenteessä, että jos olet pari minuuttia ilman palomuuria netissä, niin varmasti on joku mato koneella. Mulle on käynyt jo kahdesti näin eikä kummallakaan kertaa kone ollut viittä minuuttia kauempaa ilman suojaa.

Ari kirjoitti 20.12.2003, klo 19:09:

Vaikket varsinaisesti tätä kysynytkään, niin ainakin http://firehol.sf.net tarjoaa vielä hieman lisäturvallisuutta. (Samalta sivulta löytyy myös muutama palomuuritesti)

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?