Iron Maiden

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 1.08.2003, klo 13:32.

Edellinen kirjoitus: Uusi peliarvostelu
Seuraava kirjoitus: 28 päivää myöhemmin, Paholaisen leikkimökki

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Musiikki.

Katso myös:
- Orffien Tähti ilmaiseksi
- Rokkia!
- Nettijakelulevyjä
- Tohtori Orff ja herra Dalcroze
- Nightwish ja Indica
- Candlemass
- Iron Maiden!
- Radioheadin In Rainbows
- Jeffrey Luck Lucas
- Nooan touhuja ja kulttuurihajahuomioita

Katselin eilen loppuun Iron Maidenin Visions of the Beastin ja ajattelin kommentoida joutessani. Kokoelma on ehdottoman kattava ja sellaisenaan arvokas historiallinen dokumentti. Siitä kiitosta. Miinusta tulee sinänsä hienosta, mutta hyvin epäkäytännöllisestä käyttöliittymästä. Milloinkohan DVD-käyttöliittymien suunnittelijat oppivat edes käytettävyyden perusteet? Arvailuvalikoita, hitaita reaktioaikoja, ärsyttäviä animaatioita ja musiikkipätkiä...

Levyn ekstrat eivät vakuuttaneet, typerät animaatioversiot videoista eivät olleet sitten lainkaan hauskoja. Futurealin jalkapalloversio sentään viihdytti. No, pääpaino on tietysti oikealla sisällöllä ja se on täyttä rautaa - paitsi että Iron Maiden ei ole koskaan ollut kummoinen videobändi. Noh, kömpelyys on hauskaa ja varsinkin pahimmat kasarivaatteet (suosittelen The Trooperia ja Dickinsonin kirjavia salmiakkikuviotrikoita, psykedeelistä!) jaksavat kyllä viihdyttää. Musiikkihan on itsestään selvästi hyvää.

Näin muuten Iron Maideniin liittyen, LetsMakeSomeNoise.comista löytyy ennakkoarvio Iron Maidenin uudesta levystä, joka ilmestyy syyskuussa. Pakkohankinta, ei epäilystäkään! Esimakua, eli ihan hyvältä kuulostavan Wildest Dreams -biisin voi käydä kuuntelemassa Iron Maidenin kotisivuilla.

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/2542

Reko kirjoitti 1.08.2003, klo 20:01:

Noissa dvd-käyttiksissä on aina se ongelma, että joku mainoslafkahan/mediastudio ne yleensä tekee missä keskitytään siihen cooliuteen ja hienoihin juttuihin. On aika harvinaista, että siellä jotain käyttisuunnittelusta tajuavia yleensä on paikalla (tietty poikkeuksiakin on).

Ei nyt kovin montaa äärettömän ärsyttävää menua ole tullut vastaan, mutta sellaisia joissa kerkeää jo hyvin tuhahtelemaan, että "jopas kestää" on tullut jo jokunen nähtyä :-I

msaari kirjoitti 2.08.2003, klo 13:04:

Ja sen kyllä huomaa, ettei kukaan tiedä mitään mistään... Visions of the Beastin valikoissa ärsyttää juuri nuo mysteerivalikot - valikon kohdissa ei lue, mitä ne sisältävät. Vasta kun osoittimen vie kohdalle, paljastuu minne siitä kohtaa pääsee. Ärsyttävää.

Toinen perusärsyttävä juttu on elokuvien kielenvalintavalikot. Ei ole montaa sellaista valikkoa tullut vastaan, jossa valittu kieli olisi jotenkin merkitty. Täytyy vain uskoa, että valinta on hyväksytty.

Uskon kuitenkin, että joku joskus ymmärtää kiinnittää hieman huomiota käytettävyysjuttuihinkin.

Jätä kommentti




Jätä tietosi säilyttävä keksi?